De Toermalijn werkt met een continurooster. Dit betekent dat er een aaneengesloten schooldag is van 08.30 uur tot 14.30 uur. Alle kinderen lunchen onder begeleiding van de groepsleerkracht in de klas en spelen vervolgens een half uur buiten onder begeleiding van pleinwachten. Wij vragen de ouders om een vrijwillige bijdrage in de kosten. 
 
Eten en drinken op school
Op school wordt elke morgen rond 10:00 uur gepauzeerd. Dan kan er iets gegeten en/of gedronken worden. Wij vertrouwen erop dat alle kinderen ontbijten voordat zij naar school komen, het tienuurtje is een aanvulling daarop. Wilt u eventuele bekers en verpakkingen van naam of pictogram voorzien. Onder schooltijd mag er niet worden gesnoept, behalve als er iemand heeft getrakteerd.

Kinderen met een dieet of een allergie
Als uw kind allergisch is voor bepaalde voedingsstoffen of een dieet volgt is het verstandig dit aan de leerkracht van uw kind door te geven. Bij schoolmaaltijden zoals bijvoorbeeld met Kerstmis of Pasen kunt u voor eventuele alternatieven zorgen. Voor het kind zelf is het prettig om in de klas een trommeltje te hebben met eigen snoepjes, zodat er bij traktaties van andere leerlingen een alternatief voor handen is.